Вдъхновена от вчерашния ми пост "Идеи за коледен подарък: K-POP edition", реших да споделя с вас генерален списък с онлайн магазините, които съм си запаметила в папката "Идеи за подаръци" на компютъра. Този списък с "празнични спасители", както обичам да ги наричам, е старателно попълван в продъжение на няколко години.

Местата, от които съм си поръчвала лично, ще бъдат маркирани със звездичка (*). При останалите съм имала индиректен досег, но достатъчен, че да ги препоръчам като коректни.

Арт подаръци

  • Натюрел от Венета Русинова - Ръчно изработени бижута, които са нереално красиви. Бройките от тях са ограничени, няма масово производство, което ги прави още по-специални. Ако искате да си поръчате от тях, трябва да имате едно на ум и да си предвидите достатъчно време, защото няма да стане от днес за вчера. Но едно е сигурно - Венета Русинова определено има докоснати от Бога ръце! Творенията й трябва да бъдат забелязани от повече хора!
  • Adiri - Прекрасни чанти, бижута и аксесоари, изработени от естествен корк. Изработката е прекрасна! Нямам информация да имат онлайн магазин, но във FB страницата им пишат кога и къде ще можете да ги намерите. Често участват в най-различни базари.
  • Хендмейдче - Тук може да намерите ефектни кутии-изненади, картички, бродирани кърпички и хавлии, както и изделия от полимерна глина. Ако ви трябва подарък за бебе, или искате ръчно изработена чаша по ваш дизайн - това е мястото! Чашите, които изработват от глина са нереално детайлни! Много мои познати вече си имат такава красотийка, а на мен тепърва ми предстои. Дано някой се сети да ми подари чашка с поничка за Коледа. Ха-ха-ха!
  • Cyanoprom - Гъзарски ръчно изработени циано красоти, с още по-гъзарски надписи. Със сигурност поне веднъж в живота си сте се натъквали на небезизвестните сини чанти с надписи като "ЕБАСИ СКЪПАТА ЧАНТА", "НЯМАМ ПАРИ ЗА ХУБАВА ЧАНТА", "АЗ СЪМ УЖАСЕН ЧОВЕК" и т.н. Мога да ви кажа, че който си е купил чанта от великия Чантичко, се е върнал за поне още една. Пристрастяващи са! Аз лично искам да имам по една с всеки надпис, ама просто нямам пари за хубава чанта...
  • Котаракът Румен - Котаракът Румен, тоз прекрасен човек! Само той може да ви научи за разните "раоти од жевота"! Ако все още не сте се запознали с неговото творчество, бърже към FB страницата му! Няма да съжалявате! А ако междувременно познавате негов почитател, или просто обичате котки, в онлайн магазина ще намерите негови чаши, книги, картички и календари.
  • APASH illustration - Анелия Пашова е талантлив илюстратор, който сътворява много красиви неща. В онлайн магазина й може да намерите картини, еко торби, канчета, бижута, картички и стикери, които са с нейни дизайни. Освен това, тя рисува и прекрасни портрети на животни по поръчка, които може да направи с туш или акварел.

Стилни подаръци

  • Feelosophy - Елегантни ръчно изработени бижута (от сребро проба 925 и 935, или 14 карата жълто и розово злато), които се отличават със своите специфични геометрични форми. Семпли, но изключително красиви бижута. Поръчките стават през FB страницата им.
  • Rose&Pepper - Шалове и бандани с българска шевица, във всякакви цветове. Подходящ подарък, който е не само стилен, но и носи българския дух в себе си.
  • Шевица - Аксесоари с типично български шевици. Всеки модел е с определена шевица, като е отбелязано за кой край е типична тя. Копринените им шалове са много елегантни.
  • Shagre - Тях съм ги запомнила с невероятните им двулицеви шалове с картини на Ван Гог и Моне. Предлагат и други видове аксесоари като шапки, чанти и бебешки буйки.
  • БЯЛОBG - Асортиментът им от бели тениски с щампа е толкова огромен, че няма как да не си харесате нещо от онлайн магазина им. 
  • Familysta - Особено подходящи са, когато искате да направите еднакъв подарък за двама или повече души (двойка влюбени, семейство с деца и т.н.). Харесват ми опциите тип "Еднакво облечени" за двойки, като има и съпътстващи дизайни, които са и за малчуганите.
  • * Answear - Ансуеър е доста известен сайт за мода, който може би няма нужда от представяне. Въпреки това, аз много държах да го отбележа в този списък, тъй като доста често правя поръчки от него и за мен, и за близките си. Коректни са, за разлика от Fashion Days, които неведнъж са ме мамили и отнасяли с неуважение.

Разни

  • Gush - Интересни и практични продукти, които са природосъобразни. Фен съм на колекцията им "без опаковка", която включва неща като кутии за обяд, термоси, чаши, стоманени сламки за многократна употреба и др.
  • SG Mugs - Подходящ избор, ако търсите място, откъдето да си поръчате чаша с качествен принт. Дизайнът на чашата може да е по ваша идея, а може и просто да си изберете готова чаша от техния каталог.
  • EQUA бутилки - Стъклената бутилката, която си поръчах от тях преди години, може би е най-умната покупка, която съм правила някога. Определено вече е изплатила цената си стократно. Хубаво е човек да направи една такава промяна - да спре да купува пластмасови бутилки вода от магазина, а вместо това да си налива и носи в себе си такава за многократна употреба, която не е направена от вредна пластмаса. Освен за личното здраве, това е от огромна важност и за планетата ни, която с всяка изминала секунда се замърсява с пластмасови отпадъци.
  • * Kaya Standout - Много сладък онлайн магазин, откъдето може да си купите всякакви пинчета. Също така, там може да намерите много красиви брошки, бижута и аксесоари за коса.
  • Lightershop - Страхотно място, откъдето да купите качествени запалки. Предлагат опция за гравиране на продуктите, което ги прави подходящ избор за персонализиран подарък.
  • Giftstore - Място, откъдето може да намерите подарък за всякакъв повод.
  • Walletshop - Ако сте си наумили да подарите портфейл, тук ще намерите каквото ви трябва. Не съм виждала толкова много различни видове портфейли на едно място. Предлагат модели за всеки вкус.

Козметика

  • * Parfimo - Още един много известен сайт. Често имат страхотни намаления, особено на маркови парфюми. Коректни са, а продуктите им категорично не са ментета. Повечето ми бяла козметика и парфюми са поръчвани от тях.
  • Seoul Onni - Прекрасен онлайн магазин за корейска козметика. Препоръчвам!

Вкусни подаръци

  • * ChezFefe - Вкусни френски макарони, които може да поръчате както за вкъщи, така и за изненадваща доставка до работното място на любим човек. Предлагат много сладки комплекти за различни поводи, които са съчетани с чай, шампански, вино и други.
  • * Beery - Супер идея за хора, които обичат да пият бира. Сайтът предлага кашонче с подбрани бири от цял свят, които не могат да се намерят в кварталния магазин. Имат и опция за месечен абонамент.
  • * Trastena - Виното винаги е добра идея. Както за повод, така и за разпускане след тежък ден. За мен беше любов от пръв поглед с виното на Трастена. Моят приятел ме заведе специално във Винтидж Хаус (в Пловдив) при една от първите ни срещи, за да ми покаже магическия вкус на малиновото вино. След това, виното Трастена се превърна в редовна покупка по време на Капана фест. А сега освен че може да се намери в някои магазини, може и да се поръча и онлайн.
  • Choc-o-lait - Ръчно изработени блокчета белгийски шоколад на дървена клечка или лъжичка. Старахотен подарък за хората, които обичат да пият горещ шоколад!
  • Drekka - Този сайт предлага подбрани видове напитки, които ще зарадват и най-претенциозния любител на кафе (или чай).

Подаръци за умници

  • Penshop - Един от любимите ми онлайн магазини. Предлагат най-богатия избор от луксозни пишещи средства. От Penshop поръчвам тефтерите си Leuchtturm1917, както и консумативи за писалките си. Магазинът предлага и опция за гравиране на повечето си продукти, като гравирането на тефтерите Leuchtturm1917 е безплатно. Освен онлайн, може да пазарувате от тях и на място - техния шоурум се намира в София.
  • Professor Puzzle от книжарници Ориндж - Срещала съм тези играчки-пъзел главно в книжарниците Ориндж, но може да ги намерите и на други места. Идеални са за хора, които обичат главоблъсканиците.
  • Table Games - Онлайн магазин за интересни настолни игри, пъзели, конструктори и много други. Имат огромен асортимент от игри, подходящи за всякакви възрасти.

Подаръци с кауза

  • WWF: Стани закрилник на мечките в България - Знаехте ли, че за последните 10 години популацията на мечките в България е намаляла наполовина? И че ние сме единствената държава в Европа, която е допуснала това да се случи? Аз - не. Стана ми много тъжно от този факт. Приемаме тези животни, както и много други, за даденост. Дано не стане така, че съвсем изчезнат от нашите земи. За щастие, все още не е късно и тази природна катастрофа може да се предотврати. Как? Като станете техен закрилник. Вместо да дадете парите си за обикновено плюшено мече, може да дарите тези пари за спасяването на една истинска мечка. А ако дарението ви е 70 лв. и повече, освен сертификат за дарение, ще получите и уникалното WWF плюшено мече. По този начин хем ще сте "купили" плюшена играчка, но и ще сте направили едно голямо добро за спасяването на популацията на мечките в България. С един куршум - два заека. А и да си го кажем честно, тази идея за подарък ще ви спечели много червени точки пред половинките ви, които няма как да не се трогнат от този жест.
  • WWF: Неувяхваща свежест в сватбения ден - Друга интересна кампания на WWF (Световен Фонд за Дивата Природа), в която може да се включите, ако ви предстои да ходите на нечия сватба. Идеята е следната: Гостите да се организират и вместо да дадат пари за букет за булката, да ги съберат в една обща сума, която да дарят за създаването на нови, истински гори. В знак на признателност за дарението, WWF предоставя сертификат за дарение, както и придружаващ емблематичен WWF подарък при дарение над 100 лв.
  • Осинови кошер - С тази програма може да допринесете за увеличаването на популацията на пчелите в избран от вас български регион. Как работи? Имате избор от 3 абонаментни плана, в третия от които не само ще получавате по 3 буркана с мед месечно, заедно с други благинки, но и ще имате възможността да кръстите пчелата майка от осиновения си кошер, за който ще имате и издаден сертификат. Който и абонамент да изберете, няма да сбъркате, тъй като при всички случаи ще сте помогнали в битката за спасяването на популацията на пчелите, която е опасно намаляла. А ако съвсем изчезнат, ние хората няма да оцелеем дълго.

Периодично ще ъпдейтвам този списък и ще добавям нови местенца за пазаруване, за да може да е максимално полезен.

*    *    *
Бъдете живи и здрави!
-Т.

SHARE 0 comments

Add your comment

© Bludger Queen · THEME BY WATDESIGNEXPRESS