Идеи за коледен подарък: K-POP edition

in , , by Bludger Queen, сряда, декември 02, 2020

Ето че отново дойде онова време в годината, в което трябва да впрегнем мозъчните си клетки и да измислим оригинални подаръци за близките си. Все си мислим, че имаме достатъчно време да изберем перфектните подаръци, но неусетно времето си минава и започваме да осъзнаваме, колко сме загазили. Паника, паника и още паника!

При писането на своето писмо до Дядо Коледа, се вдъхнових да споделя с вас една малко по-нестандартна идея за подарък. Казвам "нестандартна", тъй като въпреки неоспоримата кей-поп инвазия в България, не всеки е запознат за какво точно иде реч. И все пак! Надали има някой, който да не е чувал поне една песен на BTS по радиото, пък дори то и неосъзнато. В този пост споделям пет онлайн магазина, които мога да препоръчам като изпробвани, сигурни и коректни. Освен това, съм подбрала по един продукт от всеки един от тях, за да мога да съм максимално полезна. Важно е да отбележа, че този пост не е спонсориран. Сигурна съм, че въпросните сайтове дори и не подозират за моето съществуване. Ха-ха-ха!

И така, на вашето внимание представям списък с 5 проверени онлайн магазини, които предлагат к-поп стоки:

  1. Интернет магазин "Анньонг" - За него мога да гарантирам с две ръце, тъй като от там ми е албумът на Even of Day - The Book of Us: Gluon (този на заглавната снимка в поста). Коректни са и доставят бързо. А сега имат и тематични коледни продукти.
  2. Geeky.bg - Към днешна дата, сайтът предлага само BTS артикули. От там е любимата ми чаша с Shooky oт BT21 (персонаж, който е резултат от колаборацията между BTS и LINE FRIENDS). Geeky предлагат и сладки POP FUNKO фигурки на BT21 персонажите.
  3. Ozone.bg - Добре познат от широката публика сайт, който предлага богата гама от BTS стоки. Те може би имат и най-големия асортимент от POP FUNKO фигурки, който съм виждала да се предлага в България. Дори и да се откажете от к-поп идеята, със сигурност ще си харесате някоя фигурка от популярен франчайз.
  4. Tobuyo.shop - От този онлайн магазин не съм си поръчвала лично, но ми е препоръчван от познати като коректен сайт. Освен к-поп продукти като дрехи, аксесоари, постери и албуми, Tobuyo предлагат корейска козметика, bias кутии, както и корейска храна (различни видове рамьон).
  5. На Тъмно - Няма как да не спомена и небеизвестния магазин "На Тъмно", който всеки един тийнейджър знае. Едно време, когато и аз бях млада Татанка в гимназията, само там намирах подходящи аксесоари за своята бунтарска визия. В секцията К-ПОП, там ще намерите корейски стоки с лика на най-различни групи.
Все още се чувствате объркани и не знаете какво да изберете? Не се притеснявайте! Ето и примерен списък с подбрани от мен продукти и линкове към тях (подредени по ред на онлайн магазините по-горе), които също са подходящи и за хора, които не са к-поп фенове:

Според мен, най-много биха се харесали K-POP речникът и BTS чашата. Речникът е увлекателен и може да разпали любопитството на човек дотолкова, че да се запише на курсове по Корейски език. Чашата е вещ, която би се харесала на всеки. А и персонажите от BT21 са толкова сладки, че няма как да не им станеш фен! Ако пък решите да заложите на к-поп албум, имайте предвид, че високите им цени са напълно оправдани. С всяко CD на корейските групи са включени съкровища за всяко едно фенско сърце. Както виждате от заглавната снимка, с албума на Even of Day - The Book of Us: Gluon получих фото картички, книгоразделител, стикери с текстове от песните, както и книга, съдържаща текстовете на песните, снимки от албумната фотосесия, специални послания от членовете на групата и др. Корейците определено знаят как да пленят фенското сърце.

Ако имате познат, който е фен на корейската поп музика, списъкът по-горе ще ви е от огромна полза в избора на подарък за Коледа. От друга страна, дори и човекът, за когото търсите подарък, да не е к-поп фен, определено ще изпъкнете с оригиналена идея. А и кой знае, може и да уцелите право в десетката и да отворите нови хоризонти пред някого, който и в най-смелите си представи не е мислел, че ще стане кей-поп фен. При всички случаи, ще се радвам ако с този пост съм ви помогнала в избора на подарък.

*    *    *
Бъдете живи и здрави!
-Т.
SHARE 0 comments

Add your comment

© Bludger Queen · THEME BY WATDESIGNEXPRESS