Bullet Journal за Април 2019

in , by Bludger Queen, петък, декември 06, 2019
Блогмас ден 6! В днешния пост ви представям как изглеждаше Април в моя Bullet Journal. Ще забележите, че тук нещата са по-разчупени, а също така и по-цветни. Но, пак има минималистична нотка.


Месечното разпределение има различен облик - календарен формат на сектори за всеки ден. Вдясно са четири категории: цели, задачи за месеца, задачи за Май, поле за свободни бележки; Най-отгоре имах място, но не исках да лепя стикери или да рисувам. Реших да пиша повече вдъхновяващи цитати и надъхващи думи, за да се мотивирам и да бъда по-продуктивна. Определено допринасят както за визията на моя булет журнал, така и за мотивицията ми.


Следващите две страници са за тракерите - ежедневен и финансов. Надписите над тях отново са хумористични.


Исках да си осигуря повече място за свободно писане, тъй като имах усещането, че месец Април ще е натоварен. Така и си стана. Когато знаете дали се очаква да имате повечко задачи и събития през даден месец, можете да си добавяте такива празни страници тип "бяла дъска", за да имате някаква чернова. Всякакви бележки и напомняния, които мислите, че нямат място в седмичното/дневното разпределение също може да вписвате тук.


Седмичният изглед е разделен на 6 колонки, като шестата е обща за уикенда. Започнах да правя така, защото много често се случва във всеки от двата дни да имам само по 1-2 задачки, а така се хаби много място. Какво е новото? Вляво има малка колонка с дните от седмицата. За по-голямо удобство, там вписвам всичките събития за деня - часове при лекар, среща с приятели, бизнес срещи, и т.н. Много е удобно, но е по-добре да се включва само при седмиците, при които се очаква да имате повече събития. Преди се е случвало да си стои празно именно поради липсата на такива. Но конкретно за дадената седмица имах много неща, които исках да бъдат визуализирани отделно, за по-лесно припомняне. Естествено, винаги може да се вписват в месечното разпределение, но аз обичам да ги имам нещата написани навсякъде, за да не губя време в прелистване и търсене. Така имам възможност да следя задачите си, независимо на коя страница съм.

За априлските страници в моя bullet journal използвах следните материали:

  • стикери и декоративно хартиено тиксо от aliexpress;
  • тънкописец Pigma MICRON 05;
  • двувръх маркер TOMBOW в цвят 346;
  • калиграфски маркер Pentel touch sign brush.

*  *  *  *  *  *  *  *  *
Благодаря, че четете моя блог!
Бъдете живи и здрави!
-Т.
SHARE 0 comments

Add your comment

© Bludger Queen · THEME BY WATDESIGNEXPRESS