Преди коледните празници, реших да се поглезя с домашни процедури. Обикновено като съм си вкъщи при нашите, си правя вана, маникюр и маска за лице. Тази конкретна маска е на корейската фирма Chamos Acaci. Досега от тази марка съм си правила 3 пъти почистваща маска с бамбуков въглен и пептиди. Бях очарована и затова реших да изпробвам и другите видове маски, които предлага Чамос. Купувам си тези маски от Lilly Drogerie, а цената им е 3,99лв. По стара татянска традиция, в този блог всичко се прави наобратно, затова и споделям първо впечатлението си от тази конкретна "шийт" хидратираща лифтинг маска, която си направих днес ("шийт" маска буквално означава маска тип "лист"), а не онази, която вече съм тествала, одобрила и заклеймила като фаворит. Хахаха

Така изглежда тя, след като се извади от опаковката. 

(източник на снимката)

Ето повече информация за хидратиращата лифтинг маска с витамини на CHAMOS ACACI, която е взета от описанието на опаковката:

  • Тя е от биоразградима 100% еко хипоалергенна материя от евкалиптова дървесина.
  • Следва плътно контурите на лицето и е копринено мека на допир.
  • Задържа дълготрайно влагата в дълбочината, улеснявайки усвояването на активните съставки на маската в кожата.
  • Съдържамасло от шеа, жожоба, морски зърнестац, екстракт от бяла върба и канела, хиалуронова киселина, хидролизиран колаген, аскорбинова киселина (витамин С), токоферол (витамин Е), ниацинамид (витамин В3), шлемник байкалски.
  • Ефект: интензивно хидратира, подхранва в дълбочина, видим лифтинг ефект, изглажда фините бръчки, повишава еластичността, регенерира, стяга порите, премахва замърсяванията, ефективна UV защита, омекотява, дълготрайно освежава и витализира.

Начин на употреба: Преди да отворите опаковката потупайте я 2-3 пъти на дланта на ръката, за да разпределите равномерно концентрата от активни съставки. Старателно измийте и подсушете лицето. Поставете маската, така че да прилепне плътно по овала на лицето. Оставете маската да действа от 20 до 30 минути. Отстранете и масажирайте остатъка от съдържанието, докато се абсорбира.             
Честота на употреба: 2-3 пъти седмично.
Интензивен възстановяващ курс – 4 седмици.

Какво мисля аз: има различен ефект от тази с бамбуковия въглен, която ползвах досега. Но отново останах доволна. След махане на маската аз лично не слагам крем, а оставям кожата да попие напълно останалите от маската активни съставки. Конкретно на тази хидратираща маска ѝ отне по-дълго време да се абсорбира, като за кратко остави едно лепкаво усещане по кожата ми. В заключение, мога да потвърдя, че маската спазва обещанието си и прави кожата да изглежа по-млада и по-сияйна. Усещах я по-стегната от нормално, но не по онзи гаден сух начин, който е неприятен. Видимо кожата изглежда изгладена, като даже ми се струва, че е изравнила цвета на кожата, все едно съм си сложила ББ крем. Като цяло, кожата ми е от комбиниран тип, та ми е много трудно да нацеля подходящ крем за лице, който да я подхрани като хората. Тази маска определено отговаря на нуждите ми и набавя така желаната хидратация.

Горещо препоръчвам!

********

Ще се радвам да чуя и вашето мнение, ако вече сте използвали маски на марката CHAMOS ACACI.

Благодаря, че четете моя блог!
Бъдете живи и здрави!
-Т.

SHARE 2 comments

Add your comment

  1. Отговори
    1. О, забравила съм да спомена това. :D От Лили Дрогерие я взех. Ще добавя тази информация в поста. :)

      Изтриване

© Bludger Queen · THEME BY WATDESIGNEXPRESS