NEW BULLET JOURNAL SETUP - January 2018

in , by Bludger Queen, петък, януари 26, 2018

Януари е към края си, а аз тепърва споделям с вас разпределението за този месец в моя Bullet Journal. Е, по-добре късно, отколкото никога. Честно казано, забавянето на тази, както и няколко други публикации, е заради проблем с фотоапарата ми. Но тъй като ми писна да отлагам нещо, което е готово, само заради едните снимки, просто използвах камерата на телефона. Доста добре се получиха, по мое мнение.

И така, без повече увъртане, представям ви новия ми Bullet Journal! Той е от металната колекция на Leuchtturm1917, по случай 100-годишнината им. Освен в златен, го има наличен в сребърен и меден цвят. Поръчах си го от Amazon UK. Отново е с любимото ми точково разграфяване, което о-бо-жа-вам! Ластичето за захващане на пишещо средство е закупено отделно, може да го видите ТУК.


Първото нещо, което направих, е да начертая цялостен календар за 2018, за да мога с поглед да проследя дните, когато ми се наложи.


Future Log-а за първи път помествам на 2 страници, вместо обичайните 4. Наистина ми изглежда много по-удобно, а и определено е по-събрано и подредено. За да разчупя скучните кутийки, разделих месеците с прекъсната линия, а месеците написах върху дълго парче декоративно хартиено тиксо (washi tape, закупено от aliexpress).


Нещо ново, което за първи път включвам, е My year in Polaroids. Идеята е взета от AmandaRachLee, която е една от любимите ми ютюбърки, а снимките й в Инстаграм ще ви накарат да я последвате на мига. Цялостната идея е да се включат малки джобни снимки, които да се залепят на съответния месец, но аз лично предпочитам да записвам нещо, което отличава всеки месец - да напиша ред или два за някой хубав спомен или да нарисувам нещо свързано с красив момент за месеца. 


18 for 2018 е списък с 18 неща, които искам да осъществя през тази 2018 година. Един вид като новогодишни обещания. Не ми хареса как отбелязах отметките срещу всеки ред, та замаскирах с парче тиксо и надрасках кутийките отгоре. Тиксото е пръв помощник, когато нещо объркам и искам да закърпя положението.


Идва ред на месец Януари. Това е моето семпло и практично разпределение за месеца. Под календара има залепено листче със задачи, но явно е изпаднало при снимане и затова го няма.


След това съм отделила по 2 страници за 2 колекции - Monthly Journal и Scribbles. И двете са еднакви като вид, затова съм включила само снимка на първата. Тук отбелязвам всичко от месеца, което си струва да се помни. За разлика от MYIP страниците по-горе, тук мога да опиша всеки ден от месеца поотделно, вместо да акцентирам само на 1 нещо. В колекцията Scribbles мога да си драскам, когато ми е скучно, както и да я използвам като дъска за лепящи бележки.


За първите две седмици от месеца не ми се получиха успешно разпределенията. Просто не ми бяха удобни за попълване. Затова минавам право към това, което наистина ми върши работа. От всички седмични разпределения, това ми е най-удобно и успява успешно да побере всичко, което искам да впиша. Определено смятам да ползвам същото и занапред. В правоъгълните кутийки вписвам какво съм яла през деня, а под тях са задачите, които трябва да свърша. Най-отдолу са подредени списъците "Приоритети", "За пазаруване", както и "За следващата седмица". Имам и поле за драсканици, което за първи път оставям празно. Обикновено винаги драсвам по нещо, когато ми е скучно през седмицата.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

И така, мили хора, това беше представянето на новия ми Bullet Journal за месец Януари 2018. Ако тепърва се сблъсквате с такъв вид система за планиране, може да са ви полезни съветите ми в ТОЗИ пост. А ако искате да разгледате други мои идеи за разпределения, може да погледнете ТУК.

Благодаря ви, че четете моя блог!
- Т.
SHARE 1 comment

Add your comment

  1. Страхотен е.Имам абсолютно същия и ме страх да започна,защото унищожих два преди него в други два цвята заради некачествени тънкописци и флумастри…
    Много хубав пост!

    ОтговорИзтриване

© Bludger Queen · THEME BY WATDESIGNEXPRESS