Ревю на 50 НЮАНСА СИВО

in , by Bludger Queen, неделя, юли 27, 2014
(Source)

Английско наименование:

'Fifty Shades of Grey' by E L James

Информация в GoodReads

За книгата:
Издател: Бард
Автор: Е Л Джеймс
Година на издаване: 2012
Брой на страници: 496
Корици: меки
Език: български
Тегло: 445 грама
Размери: 14х21


Анотация:

Книгата, която прелъсти целия свят!

Защо жените харесват толкова „ПЕТДЕСЕТ НЮАНСА СИВО”?
Защото е написана с думите, които мъжете забравят да казват,
а жените искат да чуват.

Когато студентката по литература Анастeйжа Стийл отива да вземе интервю от успелия предприемач Крисчън Грей, тя е силно привлечена – този мъж, този поглед! - но и смутена от властното му присъствие. Неопитната Ана е стъписана, когато осъзнава, че желае точно този мъж. А предупреждението му да стои далеч от него я кара да го желае още по-силно.
Когато обаче разбира за ексцентричните му еротични предпочитания, тя се колебае – независимо от успеха и чара си, Грей е мъж, измъчван от собствени демони и всепоглъщаща нужда от контрол. Безсилни да устоят на привличането, двамата се впускат в страстна и дръзка афера. Ана ще навлезе в неизследваната територия на собствените си желания, но ще може ли да се подчини на фантазиите на Грей? И ако го направи, ще продължи ли да обича онова, което ще открие?


Какво казват критиците:

"Освобождаваща и пристрастяваща, трилогията ПЕТДЕСЕТ НЮАНСА ще ви обсеби, ще ви притежава и ще остане с вас завинаги!"
- Гардиън


Какво мисля аз

Охх, откъде да подхвана това ревю...
Нека започна от това, че интересът ми се пробуди след като гледах трейлъра на филма. Преди това бях убедена, че трилогията е някакво недоразумение, а дори и не я бях разлистила! Оставих се на чуждото мнение да ми замъгли преценката. *срам и позор* Първата половина от книгата не беше това, което очаквах. Като човек, четящ за първи път нещо от еротичния жанр, се почувствах малко неловко, но този момент отмина бързо.

Нещото, което не ми хареса, е че по-голямата част от книгата е написана в стил "Здрач"... "той каза, тя кимна" бла бла блаа... Крисчън Грей е изобразен малко или много като Едуард, с неговата тайнственост и тъмна страна, вкус към класическата музика, да не забравя и прекалената ревност и как обича да я гледа докато спи. Но всички тези неща не те карат да намразиш персонажа.

Историята те кара да я прочетеш на един дъх, както стана при мен - ЦЯЛА НОЩ. Препоръчвам ви да я прочетете САМИ, по възможност нощес. Хахах. Имайте предвид, че аз прочетох книгата на английски. Нямам представа как е превода на български, дано историята да е шлифована по-добре, защото именно това е големият минус, според мен, на книгата - нуждата от полировка на думите и самата структура на историята.

О, и нещо друго - знайте, че след прочита на тази книга, никога няма да погледнете към асансьорите и душовете по същия начин... поне при мен е така... ХАХАХАХАХАХАХАА (същото се отнася за въжетата, кабелите, вратовръзките ииии още 100 неща). O___O

ГОРЕЩО ПРЕПОРЪЧВАМ ДА СЕ ПРОЧЕТЕ, ДОРИ И САМО, ЗА ДА СЕ ПОСМЕЕТЕ!!!
SHARE 7 comments

Add your comment

  1. Купила съм си я преди няколко месеца, започнах я,но някак си се чувствам неловко да я чета, а и това,което каза за Здрач е доста вярно,като се замислих..но така и така я имам може да се юрна да я дочета :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. В началото и аз малко се зачудих дали си заслужава четенето, но някъде от средата става доста по-интересно, а вече към края съвсем! :D Заслужава си първоначалния дискомфорт при четене (според мен). Вече привършвам с втората книга и си умирам от кеф! Направо не знам какво ще се случи, че да има още неща за третата книга. :D

      Изтриване
  2. Нарочно няма да ти прочета рецензията, докато не прочета книгата хахаха

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. ХАХАХАХАХАХАА, тъй лиии?? :D :D :D То няма спойлери в моите ревюта... ама както си решиш! :D Приятно... ъъъ, четене. ;) ;) ;)

      Изтриване
    2. Ох, прочетох ревюто ти..... Амииии като я дочета ще кажа мнението си

      Изтриване
    3. O___O ТИ СЕРИОЗНО ЛИ?!
      Геее, как ме дразниш само, момееее... :D :D :D

      Изтриване
  3. Любима ми е! Очаквам филма с нетърпение! :)
    http://beautifulladyfm.blogspot.com/2014/03/blog-post.html - моето мнение ;)

    ОтговорИзтриване

© Bludger Queen · THEME BY WATDESIGNEXPRESS