MY HAIR CARE

in , by Bludger Queen, сряда, февруари 26, 2014

Ето и един бюти-насочен пост, 
в който ще споделя с вас как се грижа за косата си.


Накратко моята hair history - когато бях много малка имах изключително сладки медени къдрички. След това косата ми стана много тъмна, почти черна. През цялото ми детство съм била с прическа тип "гъбка", понякога с бретон, понякога без. Косата ми беше гъста, леко чуплива. Не ми се нравеше. Исках дълга коса, защото по това време момчетата в детската градина обръщаха внимание само на дългокосите момичета... бях изключително нещастна.

Тръгнах на училище и започна усърдното пускане на дълга грива. Косата ми расте доста бързо, бту. Тогава започна и по-сериозното й начупване и оформянето на първите "къдрици". И това също не ми се нравеше. Започнах да изправям косата си на ден по 2-3 пъти, тъй като не издържаше повече от половин-един час права... ии така в продължение на 2-3 години. Преместих се в Пловдив след 8-ми клас и спрях да я изправям, тъй като нямах излишни 1-2 часа за изправяне на косището си. Косата ми постепенно се върна към живота от жестокото горене, което беше понесла. И БАМ! Истински къдрици. Доста се бях стреснала. "ОТ КЪДЕ ИЗНИКНАХТЕ, УЕЕ?!" Оказа се, че е от гена на баща ми. Той е имал същата история с косата. Само че неговата е гарваночерна, а моята тъмен кестен. Научих се да им се радвам и сега изключително рядко се изправям. Ако го правя, то е за да видя колко действително ми е дълга косата.


Цялостният вид на къдриците ми зависи от това как я суша, какъв шампоан/балсам използвам, кога я реша, КАК я реша, в какво положение спя и безброоой други фактори.


Има 4 продукта За коса, които не пропускам да използвам след баня, а именно:
1. leave-in спрей за лесно разресване и подхранване
2. арганово масло за краищата
3. вакса за коса
4. подхранваща пяна за къдрици


Слагам пяната, когато искам косата ми да изсъхне бързо. Не знам на какво се дължи бързото сушене от нея, но значително намалява нужното за това време.


По принцип мия косата късно вечер, преди да си легна, като след баня я увивам в голяма кърпа, за да попие максимално количеството останала вода по нея. Оставям косата ми влажна, но не прекалено мокра. След това нанасям горе изброените продукти в дадения им ред. Сешоар използвам почти никога. Лягам да спя, като вдигам косата над главата си, но не използвам за целта ластици или други приспособления. Като се събудя - косата ми е изсъхнала, мекичка, подхранена и къдравка. :3 Друг е въпроса с frizz ефекта, като изляза навън. Спасение от фриз-а НЯМА. Ползвала съм какво ли не, но още не съм намерила точния продукт за мен. Не използвам лак за коса, тъй като увеличава frizz ефекта на косата ми с 40-50%. Найс, а? Фризьорите, които съм посещавала са казвали за косата ми, че е изключително жива и трудно се поддава на някакви манипулации, което беше доста дразнещо, когато завършвах 8-ми и 12-ти клас (съответно малък бал и абит. бал :D). Косата отказваше да бъде права или пък прибрана в кок. Колкото и да се мъчех да я стилизирам, тя си знаеше нейното и ме правеше на маймуна. :D


Както и да е. Това е за моята коса. 
Получавам доста въпроси за това как стилизирам и поддържам косата си и мога да кажа едно със сигурност - 
АД е, но си заслужава усилията. :D

*   *   *
-Т.

А вие? 
Имате ли непокорна коса като моята? 
И ако да, какво правите, за да я укротите? 
Ще се радвам да чуя вашето мнение по въпроса. :)
SHARE 1 comment

Add your comment

  1. Моята коса е подобна история, за това я държа под средната дължина, защото ме нервира, Хвърчи навсякъде, много е жилава и тежка, фриз-а ми е константен проблем, но вече се примирих, няма спасение. Единствено гледам да ползвам продукти, които я омекотяват доколкото е възможно.

    ОтговорИзтриване

© Bludger Queen · THEME BY WATDESIGNEXPRESS