НОЩ НА МУЗЕИТЕ И ГАЛЕРИИТЕ ПЛОВДИВ

in , by Bludger Queen, събота, септември 21, 2013

За втори път отидох на НОЩТА. Този път беше с голяма компания (група от 4 човека за мен си е навалица, окей?).

[[Предишния път (мисля, че беше през 2011г.) не бях очарована. Тематиката на картините в галериите беше сексуална, като 95% от изложените творби изобразяваха женското тяло, наблягайки на пищна гръд и окосмени интимни части. Единственото, което тогава направи вечерта вълнуваща, беше концерт на симфоничен оркестър. Обстановката беше повече от изключителна - да седнеш под открито небе, радвайки се на звездите, а талантливи музиканти да свирят музика от Джон Уилямс. Рай.]] 

Тази година обаче, такова събитие нямаше. Жалко. 
Музика обаче не липсваше. Невероятните изпълнители от проекта на „А to Jazz в Нощта“ успяха да оберат овациите. Мога да кажа, че това беше най-добрата част от цялата програма. Би било страхотно да правят такива концерти по-често.


Освен разтапяща сетивата музика, имаше и добри попадения сред галериите. Галерия АСПЕКТ се открояваше най-много. Освен изложба на живопис, наблюдавахме демонстрация на живописни техники.

Аз не съм кой знае какъв фен 
на художественото изкуство, но картините наистина ме грабнаха. 

Общо взето обстановката беше повече от приятна. 
Лъкатушещите улички на старата част от града бяха пълни с хора, 
навсякъде се чуваше музика, и всички се забавляваха.Следващата спирка беше Античният театър. За мое огромно съжаление, там нямаше концерт, но пък гледката не беше за изпускане. 


Не пропуснах да се спра пред моето любимо място на главната улица, а именно - книжарница Хеликон. Беше доста странно да я видя с изключени светлини.


[[Малко след като направих тази снимка, фотоапаратът ми блокира. :( ]]
За радост на малчуганите имаше неонови бои, с които те рисуваха по едни големи платна на площада на Джумаята. Няма нужда да споменавам,  че и по-големите се възползваха от боите. Аз, за жалост, не успях да намеря свободна боя.  Фотоапаратът ми все още не искаше да работи  и опитите ми да снимам бяха безуспешни.
Като цяло, справили са се отлично с организацията на НОЩТА. 

На информационния пункт доброволците бяха повече от възпитани и с усмивка отговаряха на всеки един зададен въпрос. 
Програмите бяха добри, картите разчетими 
[това, че навигацията ми на телефона ми е бъгната, е отделен въпрос].За финал на прекрасната вечер,  решихме да избухнем в МакДоналдс.
(явно ми харесва да се тровя отново и отново... :D)

 Изкарахме си страхотно.

Нямам търпение да видя какво ни готвят догодина.SHARE 3 comments

Add your comment

 1. Еха, прекрасна тема и снимки, не можах да дойда до Пловдив за тази нощ, затова ти благодаря за изживяването чрез разказа ти :)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Радвам се, че съм успяла поне отчасти да те пренеса в тогавашната обстановка и настроение. :) Жалко, че не си успяла да присъстваш тази година, но винаги има следващ път. ^_^

   Изтриване
 2. Много хубаво си го описала и снимките са чудесни! ^^
  Очаквам нови постовеееееееее!

  ОтговорИзтриване

© Bludger Queen · THEME BY WATDESIGNEXPRESS